måndag 3 november 2014

426 trappsteg

Idag firar samtliga medlemmar av Tres Camelios dagsverkesdag, och vad vore ett bättre sätt att starta dagen än vid roten av Helsingfors högsta kulle? Det är alltså frågan om Malmgårdstoppen, belägen ett hundratalmeter från Vichtisvägen, 90 meter hög, från vars rot det går 426 trappsteg upp till toppen. I vanliga fall är vyerna från toppen riktigt värda att se, men just idag råkade dimman vara så stark att sikten var blott 30 meter.

Utan vidare fördomar startade jag och J vårt första varv upp till toppen, gåendes och stigandes på varje trappsteg. Redan under det första varvet märkte man att dessa inte var trappor som det passade att skämta med. Andra varvet gick vi också, nu på vartannat steg. Det lite kluriga i trapporna är att då man kommit till toppen, och tror att den värsta pinan är över, så ska man ju gå ner också, varvid man istället för baklåren får använda framlåren för att bromsa farten i den relativt branta backen. Det tredje varvet gick vi med taktiken första tredjedelen på varje trappsteg, andra tredjedelen på vartannat och sista tredjedelen på varje. Fjärde varvet gick vi lika som det första, femte varvet lika som det tredje. Det sjätte och sista spurtade vi upp, dock med pulsutjämnande vilostunder på de två avsatserna som finns på vägen.

Sportstrackers åsikt om länken.
Som bilden ovan visar så avlade vi ju nog inte en lång sträcka på dryg timme. Men ack som det kändes i både lår, vader och rumpa! Medelpulsen 148 och maxpulsen 192 säger nog också sitt.

Ett garanterande uppiggande sätt att börja dagsverkesdagen, varefter det passar bra att fortsätta med dammsugning och matematikräkning!

/Fysikälskaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar