söndag 1 mars 2015

Rask takt

Söndag är - som ni kanske glömt bort under de många söndagarna då inget hänt - den dagen på veckan då kamelerna samlas i syftet att springa eller träna litet tillsammans. Idag samlades alla kameler utom en en som föredrog påfrestande av levern istället för länkande på Fysikälskarens håll av världen, där det var dags för en lång promenad.

Det var så att Fysikälskaren inte ännu vågade sig på en springlänk med den gamla flunsan lurandes där under, och trevligt nog avskräcktes inte heller Stenklängaren av tanken på en promenad. Det blev ungefär 10 km på tiden 1:40 h, nästan definitionen på moderat fart alltså. Det som vi under promenixen kom fram till var att dylika promenader ju i själva verket nog är ganska goda, då vår kondition nu inte är av det bästa laget. Relativt lång länk nämligen, och med låg puls - så utvecklas den aerobiska konditionen. Och långa länkar är ju kanske just vad vi behöver med tanke på att vi i maj ska orka springa 20 km; det gäller bara att ta dem i en sådan fart att man orkar hela den långa länken ut.


Dessutom vill jag rekommendera detta sociala sätt att idrotta för alla och envar. Då lathetens dag kommer, och du definitivt inte skulle rusta ut dig på länk på eget bevåg är någon som påminner dig om en gemensam länk just vad du behöver. Då du under en länk på lathetens dag själv skulle vända tillbaka hemåt vid första bästa tillfälle är ett peppande sällskap väldigt bra att ha. Så om du har en tendens att skolka från ditt tränande både en och annan gång: pricka in en gemensam länk/träning med en vän, så är det genast svårare att smita undan när det är dags att plocka fram träningsskorna!

/Fysikälskaren samt Stenklängaren på distans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar