torsdag 22 januari 2015

Det lider mot sitt slut

Så är det att allt gott har ett slut, och faktum ät att kamelerna i skrivande stund har endast 14 officiella skoldagar kvar. Vilket också innebär att bara en lektion i abigymnastik återstår (vilken FÄ dessutom på grund av ogjorda RE2-prov-relaterade hinder planerar att skolka).

Två abijumppor har ändå förflutit sedan ni senast hört något av den goda Fysikälskaren. Igår stod handboll på schemat, och det var ju nog en ruljans av sådan kaliber att FÄ definitivt måste omdefiniera sin attityd mot handboll; där jag tidigare tyckt handboll vara en tråkig gren där två lag hela spelet igenom springer fram och tillbaka från den ena ändan till den andra visade sig grenen nu vara kapabel till både hård fart och fina passningsmönster. Detta kan också ha berott på att den totala mängden spelare på planen var sju, vilket ju medförde att samtliga spelare alla blev tvungna att röra på sig lite effektivare.

Och som de stackars deltamusklerna kändes av idag. Ajaj, ojoj. Rum för klagomål fanns ändå icke, eftersom badminton-racketarna väntade oss hurtiga abiturienter i gymnastiksalen. Det blev ett ytterst flegmatiskt och fnittrigt och oregelrätt badminton-spel på 4-manhand i ungefär en timme, och om inte annat så fick i alla fall magmusklerna en liten aktivering. Mysteriet som förblir är varför lärarinnan tyckte gymnasticerade aktivt...

Här en fin illustration hittad i internätets fascinerande värld.
På återseende, auf wiedersehen /Fysikälskaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar