tisdag 9 december 2014

Det lider mot julJulen är snart här. Såsom ganska många säkert märkt. Den rusar fram med en helt underlig fart och kör över alla som kommer i vägen. Eller kanske det var granntanten som ätit lite för mycket och rullade förbi med en hiskelig fart. Svårt att avgöra.

Men jul. Det är högtiden då det är mer än lovligt att tränga i sig choklad i stora lass och slurpa i sig skinkan med ett extra tjockt lager senap. Och så går det på år efter år. Och julfirandet börjar, i alla fall matmässigt, redan då följande morgon från Alla Helgons dag gryr. Så och i år. Personligen började jag julfrossandet ganska stort: det var lilla jul med högar av mat, en annan lilla jul med ännu mera mat, julkurs med matpresenter till jul, mysiga kvällar med kompisar och mat och so on. Ja, ni förstår säkert, en hel massa med mat. Och så borde man klarar av att inte sätta så himla mycket extra kring midjan. Urgh, hur i helsiket skall man klara av det? Inte alls konstigt att efter årsskiftet fylls alla gym och motionscenter av överfeta människor som vill bli snabbt av med sina extra kilon. 

Så, då våran blogg då ändå är träningsbetonad, borde jag ju komma med en knarrande och lärande ton och säga att "Sleva inte i något extra hörru!", men vad hjälper det? Hellre borde jag ju säga, att låt gå, du lever ju bara en gång och denna gång tänker jag faktiskt hålla mig vid den ända. Ät om du vill äta, om det smakar bra och det gör dig en smula lyckligare, gör det! MEN nästa gång du går ut och springer, så ta den där extra runda, kör det där extra hårda passet på gymmet, ta det lite längre än förra gången, för då blir det ju två flugor på en smäll; du får äta lite extra, men du behöver inte känna dig skyldig för det, låter ju hur bra som helst! Och för dom som kämpar med det där att lyfta rumpan från julbordet: försök lite hårdare, du kan göra det, det finns så många levande exempel så just go for it, okej? Men is'int' känna dig sådär hemskt illa till mods om du nu en gång inte lyckas göra det, det finns ju hur många som helst jular kvar!
/Bakbloggaren som väntar på julen med iver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar