lördag 13 december 2014

Dundersmoothie

Många har ju kanske märkt att det just nu är ganska in att inta sin föda endast i protein- och aminosyra- och antioxidant- och vad allt-innehållande smoothien. Man ska ha en såndär kort och tjock flaska, en shaker, som man sedan käckt kan bära med sig till både gym och skola. Helst ska man ha någon reklam som låter väldigt muskeluppbyggande på sidan av sin shaker, för hur konstigt vore det inte att ha en helt plain sådan. Också hemma hos mig går en sådan att återfinnas.

Så idag plockade jag fram våran stavmixer och tillredde smoothiernas smoothie, som både gör en frisk från alla flunsor i världen och får ens muskler att växa till alldeles oförutsedda omkretsar. Alla muskler utom tuggmusklerna, det vill säga.

Smoothien min bestod förstås av avocado - alla dessa goda fetter kan man ju inte låta bli att sörpla i sig, vitlök - antioxidanter behövs ju för att vi i dagens kommersiella samhälle hela tiden oxideras av vår omgivning, turkisk juggis - den exotiska motsvarigheten till kvarg, det vill säga proteinrätternas moder samt citronsaft - på grund av dess rikliga innehåll av C-vitamin, och för att citronsaft dessutom bidrar med en liten sötma i smaken.

Mums!
Och det roliga är ju att eftersom allting mixas ihop och blandas samman så kan man ju sätta smoothien att innehålla precis vilka äckligheter som helst, allt från sniglar till småsten kommer jag att tänka på! Om man råkar vara en sådan som i enlighet med sin etiska tro undviker all sorts naturlig kost går det också bra, i butiken kan man nämligen köpa alla näringsämnen som tidigare nämnts i pulverform på burk! 


Påriktigt så blev det guacamole.

/Fysikälskaren med nälkäkiukku

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar